Senarai 15 Telefon Terbaik Bawah RM700 (Harga & Spesifikasi)

Apabila mencari telefon bimbit baharu, sesuai dengan bajet, anda mungkin sedikit terhad dengan banyak pilihan. Tetapi jangan risau, terdapat banyak pilihan terbaik telefon bimbit bawah RM700 yang boleh anda pilih. Dalam artikel ini, kami akan memperkenalkan 15 pilihan telefon bimbit terbaik di bawah RM700 yang layak untuk anda miliki.

Ciri-ciri Penting dalam Telefon Bimbit Bawah RM700

Apabila memilih telefon bimbit bawah RM700, pastikan telefon tersebut mempunyai ciri-ciri penting seperti:

Bateri Yang Tahan Lama

Pilih telefon yang mempunyai bateri yang tahan lama, sekurang-kurangnya 4000mAh, supaya anda boleh menggunakan sepanjang hari tanpa perlu mengisi semula bateri.

Reka Bentuk

Pastikan telefon yang anda pilih mempunyai reka bentuk yang selesa dan ergonomik, kerana anda akan menggunakannya setiap hari.

Kualiti Skrin

Pastikan skrin telefon yang anda pilih mempunyai kualiti yang baik dan ketahanan yang tinggi. Skrin yang besar dan beresolusi tinggi memberikan pengalaman menonton yang lebih baik.

Kapasiti Penyimpanan

Pastikan telefon yang anda pilih mempunyai kapasiti penyimpanan yang mencukupi, sekurang-kurangnya 32GB, supaya anda boleh menyimpan banyak aplikasi dan gagal.

Kamera

Pastikan telefon yang anda pilih mempunyai kamera yang baik, terutamanya jika anda gemar mengambil gambar. Semakin baik kualiti kamera, semakin baik juga gambar yang dihasilkan.

15 Telefon Terbaik Bawah RM700

Berikut adalah senarai telefon terbaik di bawah RM700 yang layak untuk anda miliki.

1. Redmi 9C

Redmi 9C adalah salah satu daripada telefon terbaik di bawah RM700. Telefon ini mempunyai skrin IPS 6.53 inci dan kamera belakang tiga-lensa 13MP yang baik untuk mengambil gambar. Bateri 5000mAh membolehkan anda menggunakan telefon untuk masa yang lama. Redmi 9C juga mempunyai kapasiti penyimpanan 32GB yang mencukupi dan boleh diperluaskan melalui slot kad microSD.

2. Poco M3

Poco M3 adalah telefon bimbit yang hebat dengan ciri-ciri yang sangat baik pada harga yang berpatutan. Telefon ini dilengkapi dengan skrin FHD+ 6.53 inci, kamera belakang tiga-lensa 48MP yang menghasilkan gambar yang tajam dan bateri 6000mAh yang sangat tahan lama. Poco M3 juga mempunyai kapasiti penyimpanan 64GB dan boleh diperluaskan melalui slot kad microSD.

3. Vivo Y12s

Vivo Y12s adalah salah satu telefon bimbit bawah RM700 yang hebat dengan ciri-ciri yang sangat baik. Telefon ini mempunyai skrin IPS 6.51 inci dan kamera belakang dua-lensa 13MP yang menghasilkan gambar yang baik. Bateri 5000mAh juga memberikan ketahanan yang baik. Vivo Y12s juga mempunyai kapasiti penyimpanan 32GB dan boleh diperluaskan melalui slot kad microSD.

4. Realme C11

Realme C11 adalah telefon bimbit yang menarik dengan skrin IPS 6.5 inci dan kamera belakang dua-lensa 13MP. Telefon ini juga mempunyai bateri 5000mAh yang tahan lama dan kapasiti penyimpanan 32GB yang boleh diperluaskan melalui slot kad microSD. Realme C11 adalah pilihan yang baik untuk mereka yang mencari telefon bimbit bawah RM700 yang boleh diandalkan.

5. Samsung Galaxy A02s

Samsung Galaxy A02s adalah telefon bimbit murah yang dilengkapi dengan skrin IPS 6.5 inci dan kamera belakang tiga-lensa 13MP yang memberikan hasil gambar yang baik. Telefon ini juga mempunyai bateri 5000mAh yang tahan lama dan kapasiti penyimpanan 32GB yang boleh diperluaskan melalui slot kad microSD.

6. Nokia C3

Nokia C3 adalah telefon bimbit murah yang menarik dengan skrin IPS 5.99 inci dan kamera belakang satu-lensa 8MP. Telefon ini juga mempunyai bateri 3040mAh dan kapasiti penyimpanan 32GB yang boleh diperluaskan melalui slot kad microSD. Nokia C3 adalah pilihan yang baik untuk mereka yang mencari telefon bimbit bawah RM700 yang boleh diandalkan.

7. Oppo A15

Oppo A15 adalah salah satu daripada telefon bimbit terbaik di bawah RM700 dengan skrin IPS 6.52 inci dan kamera belakang tiga-lensa 13MP. Bateri 4230mAh memberikan ketahanan yang baik dan kapasiti penyimpanan 32GB boleh diperluaskan melalui slot kad microSD.

8. Asus Zenfone Max M2

Asus Zenfone Max M2 adalah telefon bimbit yang cekap dengan skrin IPS 6.26 inci dan kamera belakang dua-lensa 13MP. Telefon ini mempunyai bateri 4000mAh yang tahan lama dan kapasiti penyimpanan 32GB yang boleh diperluaskan melalui slot kad microSD. Asus Zenfone Max M2 adalah pilihan yang baik untuk mereka yang mencari telefon bimbit di bawah RM700 yang cekap dan boleh didapati.

9. Honor 9A

Honor 9A adalah telefon bimbit murah yang cekap dengan skrin IPS 6.3 inci dan kamera belakang tiga-lensa 13MP. Telefon ini mempunyai bateri 5000mAh yang tahan lama dan kapasiti penyimpanan 64GB yang boleh diperluaskan melalui slot kad microSD. Honor 9A adalah pilihan yang baik untuk mereka yang mencari telefon bimbit bawah RM700 dengan spesifikasi yang cekap.

10. Infinix Note 8i

Infinix Note 8i adalah telefon bimbit canggih dengan skrin FHD+ 6.78 inci dan kamera belakang empat-lensa 48MP yang hebat untuk mengambil gambar. Bateri 5200mAh memberikan ketahanan yang lama dan kapasiti penyimpanan 128GB sangat mencukupi. Infinix Note 8i adalah pilihan yang baik untuk mereka yang mencari telefon bimbit di bawah RM700 yang canggih dan hebat.

11. Tecno Spark 5

Tecno Spark 5 adalah telefon bimbit murah yang mempunyai skrin IPS 6.6 inci dan kamera belakang empat-lensa 13MP. Telefon ini mempunyai bateri 5000mAh yang tahan lama dan kapasiti penyimpanan 32GB yang boleh diperluaskan melalui slot kad microSD. Tecno Spark 5 adalah pilihan yang baik untuk mereka yang mencari telefon bimbit bawah RM700 yang murah dan boleh dibeli.

12. Lenovo K12 Pro

Lenovo K12 Pro adalah telefon bimbit dengan skrin IPS 6.8 inci dan kamera belakang empat-lensa 64MP yang hebat untuk mengambil gambar. Telefon ini mempunyai bateri 6000mAh yang tahan lama dan kapasiti penyimpanan 128GB yang sangat mencukupi. Lenovo K12 Pro adalah pilihan yang baik untuk mereka yang mencari telefon bimbit di bawah RM700 yang canggih dan hebat.

13. Itel Vision 1 Plus

Itel Vision 1 Plus adalah telefon bimbit murah dengan skrin IPS 6.5 inci dan kamera belakang tiga-lensa 13MP yang memberikan hasil gambar yang baik. Bateri 5000mAh memberikan ketahanan yang baik dan kapasiti penyimpanan 32GB boleh diperluaskan melalui slot kad microSD.

14. Ulefone Note 9P

Ulefone Note 9P adalah telefon bimbit canggih dengan skrin FHD+ 6.52 inci dan kamera belakang tiga-lensa 16MP yang hebat untuk mengambil gambar. Telefon ini mempunyai bateri 4500mAh yang tahan lama dan kapasiti penyimpanan 64GB yang sangat mencukupi. Ulefone Note 9P adalah pilihan yang baik untuk mereka yang mencari telefon bimbit di bawah RM700 yang canggih dan hebat.

15. Cubot P40

Cubot P40 adalah telefon bimbit murah dengan skrin IPS 6.2 inci dan kamera belakang empat-lensa 12MP. Telefon ini mempunyai bateri 4200mAh yang tahan lama dan kapasiti penyimpanan 64GB yang boleh diperluaskan melalui slot kad microSD. Cubot P40 adalah pilihan yang baik untuk mereka yang mencari telefon bimbit bawah RM700 yang murah dan boleh diandalkan.

Kesimpulan

Itulah 15 pilihan terbaik telefon bimbit bawah RM700 yang boleh anda pilih. Pastikan telefon yang anda pilih mempunyai ciri-ciri penting seperti bateri yang tahan lama, reka bentuk yang selesa, kualiti skrin yang baik, kapasiti penyimpanan yang mencukupi, dan kamera yang baik. Semoga artikel ini membantu anda memilih telefon bimbit bawah RM700 yang tepat.

FAQ :

berapa harga telefon bimbit terendah dalam senarai ini?

Harga telefon bimbit terendah adalah Redmi 9C dengan harga bermula dari RM429.

Telefon bimbit manakah yang mempunyai bateri paling tahan lama?

Poco M3 mempunyai bateri paling tahan lama iaitu 6000mAh.

Adakah ciri-ciri penting yang harus ada dalam telefon bimbit bawah RM700?

Ciri-ciri penting dalam telefon bimbit bawah RM700 termasuk bateri yang tahan lama, reka bentuk yang selesa, skrin yang baik, kapasiti penyimpanan yang mencukupi, dan kamera yang baik.

Adakah telefon bimbit dalam senarai ini mempunyai kapasiti penyimpanan yang boleh diperluaskan?

Ya, kebanyakan telefon bimbit dalam senarai ini mempunyai kapasiti penyimpanan yang boleh dikeluarkan melalui slot kad microSD.

Adakah telefon bimbit yang mempunyai kamera belakang empat-lensa terbaik?

Infinix Note 8i mempunyai kamera belakang empat-lensa yang hebat untuk mengambil gambar.

Similar Posts

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *